Type the keyword and hit enter

Close

Elektromos törölközőszárító

By : Hoffmann Boglárka 0 Comments
04 júl lazzarini-design-radiator-hatter

Működtetésük

Az elektromos törölközőszárító radiátorok tisztán elektromosan működnek. Ennek nagy előnye, hogy a központi fűtéstől függetlenül, pusztán egy termosztát segítségével könnyen üzembe helyezhetők.
Felszerelésük egyszerűbb, mint a fűtésre csatlakoztatott radiátorok esetében, ugyanis csak egy konnektorra van szüksége a fűtőtestnek ahova csatlakoztatható, és így melegíti fel a vizet.

A fűtőpatron felmelegíti a folyadékot a fűtőtestben, melynek hatására a felmelegedett folyadék elkezd felfelé áramlani és átáramlik a vízszintes csöveken. Ahogy hűl, elkezd lefelé mozogni és visszaáramlik a fűtőpatronba.

A radiátor fő részei

  • Nyomás és korrózióálló fűtőtest
  • Hőközlő folyadék ( ezt nem minden radiátor tartalmazza, érdemes előtte megérdeklődni)
  • Elektromos fűtőpatron
Lazzarini E-Catania elektromos design radiátor egyenes fehér

Típusok

A Lazzarini törölközőszárítók között a közkedvelt darabok is megtalálhatóak csak elektromos kivitelben, így aki a klasszikus darabokat szereti, nem kell lemondani róla. Azonban a tervezők gondoltak az extravagánsabb designt kedvelőkre is, és megterveztek egy új, tükörrel ellátott nappali design radiátort. Az érintős hőmérsékletszabályozó még különlegesebbé teszi, valamint az, hogy függőlegesen és vízszintesen is felszerelhető. A tervezők azokra is gondoltak, akik nem tükrös formátumban szeretnék megrendelni, így fekete és fehér színben is elérhető.
Mindegyik fürdőszobai és nappali radiátorhoz rendelhető törölközőakasztó, mely különböző variációkban érhető el.

Elektromos radiátor

Kiknek ajánljuk?

Az elektromos törölközőszárítókat azoknak ajánljuk, akik rövidebb időintervallumra, akár 1-2 óra erejéig szeretnék működtetni a radiátort, pl. hogy megszárítsák a törölközőt, vagy a fürdéshez felfűtsék a fürdőszobát.

Felújítás előtt ajánlott már átgondolni, hogy hogyan szeretnénk használni a törölközőszárító radiátort, elektromosan vagy fűtésre kötve, esetleg mindkét módon. Ha ez nem történt meg, akkor amennyiben elektromosan lesz csak használva, úgy utólag is be lehet üzemelni a fűtőpatront.

A fűtőpatron

Az elektromos fűtőpatron olyan alternatíva, mely segítségével temperálhatjuk a törölközőszárító radiátort akkor is, mikor a fűtés nem üzemel. Fontos aspektus, hogy a fűtőpatront kizárólag alulról lehet behelyezni a radiátor testbe, felülről semmi esetre sem.

Érdemes összehangolni a fűtőpatron teljesítményét a radiátoréval, melynek méreteit a helyiség alapterületéhez érdemes igazítani. A fűtőpatronok teljesítménye 300-1000 W-ig terjednek.

Lazzarini design radiátorhoz fűtőbetét dugvillával
Close